HockeyNews
PLUS

Timråmålvaken: ”Kommer starkare ur det”

(8131) Victor Brattström
Bildbyrån

Publicerad: 22 april 2019

FacebookXWhatsApp

En tung säsong slutade på sämsta tänkbara vis för Timrå.

Men Victor Brattström, som är den ende spelaren med kontrakt över nästa säsong, är ändå optimistisk.

– Man kommer starkare ur det, det är jag hundra på, säger Brattström.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Kollar man in Timrås trupp för nästa säsong finns det endast ett namn på den listan – målvakten Victor Brattström, 22.

– Jag får greja det själv nästa år, säger Brattström och skrattar.

– Nej, men jag är inte ett dugg orolig. Inte på något sätt, säger Brattström.

I stället är den 22-årige målvakten rätt positiv när framtiden för Timrå kommer på tal, då han menar att det finns en hel del att lära och ta med sig från den gångna säsongen, som slutade med att Timrå åkte ur SHL.

– Det klart att det var ett tråkigt slut naturligtvis. Hade du pratat med mig då hade det inte varit en rolig intervju. Men man får lära sig något av det. Jättetråkigt naturligtvis, men vi har chans att gå upp igen. Det är inte över för gott. Man får lära sig något av det. Timrå som klubb har säkert lärt sig något av det. Man får se det ljusa i det mörka. Man kommer starkare ur det, det är jag hundra på, säger Brattström.

Just nu är Victor Brattström den ende spelaren med kontrakt över kommande säsong i Timrå. FOTO: Bildbyrån.

Annars var det som bekant en riktigt tung säsong för medelpadingarna. De tog inte mer än tio trepoängare under säsongen och när grundserien var färdigspelad var det hela 23 poäng upp till Linköping ovanför kvalstrecket. Sedan blev det förlust i Direktkvalet mot Oskarshamn. Efter degraderingen bröts alla kontrakt, och även om Brattström hade intresse från andra klubbar valde han att skriva på för Timrå.

– Ambitionerna klubben har gå hand i hand med hur jag tänker. De vill framåt och jag vill framåt. Sedan trivs jag väldigt bra. Mycket bra folk runt omkring mig. Målvaktstränaren, Peter Hirsch, trivs jag väldigt bra med. Det är många faktorer, bra fans, och hela den biten, säger Brattström, som draftades av Detroit Red Wings i den sjätte rundan 2018.

22-åringen fick oftast finna sig i att vara reservmålvakt bakom Niklas Svedberg den gånga säsongen. Till slut blev det 23 matcher i grundserien för Brattström, där han hade 89,9 i räddningsprocent och 2.81 i GAA.

– För egen del  har det känts som en bra säsong. Jag har ändå visat att jag klarar av det, men den mentala biten när det blev så mycket förluster var inte så jäkla kul, om man ska vara helt ärlig. Man får lära sig väldigt mycket och man inser också hur mycket man vill vinna. Det finns alltid något positivt att hitta i det, och viljan att vinna har ökat, säger han.

Hur har ditt och Svedbergs samarbete varit under säsongen?

– Jag tycker det har fungerat jättebra. Han är en fantastiskt bra kille och en bra målvakt. Det har varit ett roligt år ur den aspekten, säger han.

Vilka grejer kan du lära av Svedberg?

– Jag har frågat honom så mycket som möjligt. Sedan spelar vi helt olika, men mentala bitar och situationer i spelet. Inte så mycket detaljer, men mer tänket och höra hur han har hört andra tänka. Han har ändå spelat med många bra spelare, säger Brattström, som kom till Timrå från Frölunda 2016.

Brattström under match sju i Direktkvalet mot Oskarshamn. FOTO: Bildbyrån.

I Direktkvalet fick Brattström stå en match – den sjunde och helt avgörande matchen. Timråmålvakten kan inte lastas för förlusten, då han räddade 33 av de 35 skott han fick mot sig.

– Det var en lärorik match. En tajt och viktig match. Nu har jag varit andremålvakt i två år. Då har jag kanske inte spelat de viktigaste matcherna, men det är något jag vill få mer rutin i, att stå de viktiga matcherna, säger Brattström, som medger att han blev lite nervös när han fick reda på att han skulle stå säsongens sista match.

– Jag var förberedd och ville spela, men när han väl sa det pirrade det till så mycket så jag inte visste om jag hade någon mage (skratt). Men det var roligt, säger han.



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!